Internetverbinding

baf355e520Het blijft hier een probleem om een goede internetverbinding te hebben. Sinds 2 jaar hebben we internet via een usbmodem met Simyo als provider. Meestal hadden we verbinding, weliswaar zo traag als dikke …. maar we konden tenminste onze e-mail checken. Soms hadden we een snelle verbinding en dan waren we helemaal in de zevende hemel. Er kon dan zowaar muziek gedownload worden. En nu? Meestal hebben we geen enkel verbinding en soms een hele trage. Wat is er veranderd? Simyo maakt gebruik van het netwerk van Orange en die mast staat nog steeds op dezelfde plaats, heeft niemand omver gereden. We bellen met Simyo. We worden doorgeschakeld naar een callcenter in Argentinië. Na een gesprek van een half uur èn zoveel cent per minuut zijn we niks wijzer. Onze Engelse buurman komt met zijn modem naar ons toe want hij heeft geen enkel probleem met Simyo. Stopt zijn modem in onze laptop en….. daar is internet. Hoe kan dat nou? Hieruit kun je maar één conclusie trekken en dat is dat het aan het modem ligt. Oké. Een nieuwe modem is de oplossing. Weer bellen met Simyo dat het modem stuk is en dat we graag eentje willen bestellen. Nee, dat is niet mogelijk, je krijgt alleen een modem als je een internetaansluiting neemt. We hebben al een contract! O, nou dan kan je geen modem krijgen en los te koop zijn ze ook niet. Mooi is dat, wat nu? Natuurlijk zijn er internetwinkels die ze verkopen maar hoe je kan je iets via internet kopen als je geen internetverbinding hebt. Op naar het dorp om daar te internetten. Ondertussen komt de rook al uit onze oren. We vinden een Spaanse internetwinkel met een geschikte modem. We vullen de benodigde gegevens in en drukken op de knop bestellen. Hé, doet die knop het? Hebben we nu besteld of niet? Wat we ook klikken of doen er komt geen enkel reactie meer van die site. We besluiten een aantal dagen te wachten voor het geval we toch iets besteld hebben. Afijn, een paar dagen later niets in de brievenbus dus we hebben geen modem besteld. Ondertussen hebben we gewoon weer internet thuis. Vraag niet hoe dat kan. Het modem blijkt toch niet echt kapot want anders zou die het nu ook niet doen. Zolang we internet hebben vergeten we even de problemen maar opeens op een morgen…..geen internet. We lopen met laptop door het hele huis, tuin en zelfs de olijfgaard van de boer op zoek naar verbinding maar het is totaal verdwenen. Of toch niet. Daar bij die derde rij olijfbomen vangen we opeens een signaal. Gauw even onze e-mail checken. En na 15 minuten is ook dat signaal verdwenen. Grrrrr. Er zit niks anders op dan ons contract met Simyo te beeindigen want elke maand 30 euro betalen voor niets is ook zonde. We gaan nu op zoek naar een andere provider.

Advertenties
Categorieën: Zaken | 4 reacties

Berichtnavigatie

4 gedachten over “Internetverbinding

  1. Hier zou ik dus gillend gek van worden … wat een ellende! Is er bij jullie in de buurt geen vorm van WIMAX of zo? Wij hebben geweldig internet met Comenersol.

  2. alice

    Waardeloos lijkt me dat zeg. Ik ga dus komende week maar een ouderwetse brief per post naar je sturen. Overigens hebben wij hier nog steeds Spanje weer – wel iets frisser geworden – maar elke dag zon en blauwe lucht! Geen spatje regen. groetjes!

  3. Merel & Maatje

    Nou, dat is inderdaad flink balen! Hoop echt dat het jullie lukt om een goede oplossing hiervoor te vinden!

  4. Merel & Maatje

    Nou, dat is inderdaad flink balen! Hoop echt dat het jullie lukt om een goede oplossing hiervoor te vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: