Patiodagen in Córdoba

Elk jaar wordt er begin mei de Festival de Los Patios Cordobeses gehouden. Het duurt 10 ec0e6f641d dagen en een stuk of 50 particuliere patio´s doen mee. In de ochtend kan je de patio´s bezichtigen en zo ook in de avond en dan zijn er tevens verschillende optredens met dans en muziek. Vorig jaar konden we door omstandigheden er niet heen. Dit jaar laten we ons nergens door tegenhouden. We kondigen bij onze gasten aan dat er dinsdag niet gegeten kan worden omdat we graag naar Córdoba willen gaan. Onze gasten zijn al geweest en hebben gezien hoe mooi dat is dus ze hebben er alle begrip voor dat wij daar ook heen willen. Het is een mooie zonnige dag en we gaan meteen na het ontbijt op pad.

 21dad9691a Er zijn 3 wandelroutes uitgestippeld door de binnenstad. Doordat wij parkeren bij de Mezquita belanden we vanzelf in de eerste route. Maar zo ook vele anderen met als gevolg dat de patio´s vol met mensen staan en het je niet lukt om een foto te maken zonder achterhoofden van mensen erop. We besluiten verder de stad in te lopen om zo aan route 2 te beginnen. Daar is het een stuk rustiger en kunnen we op ons gemak genieten van de mooie patio´s. Als je denkt dat als je er eentje hebt gezien dat je ze dan allemaal hebt gezien dan heb je het mis. Elke patio is weer anders. De een met alleen maar bloemen, andere met ook planten, weer andere met ook kleine accesoires zoals oude gereedschappen of zelfs compleet gedekte tafels. De een met bloemen in allerlei kleuren en de ander met alleen één kleur. Het is een genot om al die versierde patios en balcones te3950b7f87a bewonderen. Als om twee uur de deuren worden gesloten ploffen wij neer op een terras om ons te goed te doen aan een lekkere salade. Als het even kan gaan we volgend jaar weer om dan een andere route te nemen.

.

Advertenties
Categorieën: Bezienswaardigheden | 6 reacties

Berichtnavigatie

6 gedachten over “Patiodagen in Córdoba

 1. Merel & Maatje

  Wat mooi. Wat een bloemenpracht!

 2. Merel & Maatje

  Wat mooi. Wat een bloemenpracht!

 3. Leuk hoor! Leuker dan het bloemencorso. Wat een mazel dat jullie er hiervoor even tussenuit konden gaan.

 4. Wow zeg. Ik kanb het wel schudden met m’n miezerige binnentuintje.

 5. Brenda

  Te leuk voor woorden.

 6. Nynke

  Ibolja, laat me raden, je hebt vast zoveel inspiratie opgedaan dat er zeker op termijn iets van al dat moois terug te zien is bij jullie BB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: